2.2.16

Lana





lucas restrepo sylva / flickr



Η Lana Del Ray είναι μια διαμεσολαβημένη μέσω των mass media εικόνα που ελκύει-προσελκύει κατά κανόνα ανθρώπους που δεν θα διστάσουν κάποια στιγμή να παίξουν με τη φωτιά. Έφηβοι, νεανίες, αιωνίως νεανίες είμαστε οι καλύτεροι πελάτες μιας sexy pop Θεάς των video clip

Είναι  το αντίθετο του κοσμοείδωλου αν αυτό ορίζεται ως «η εικόνα του φυσικού κόσμου που σχηματίζουμε με τη βοήθεια της φυσικής, των μαθηματικών και της λογικής». Κομπάρσος στο θέατρο αυτού του κοσμοειδώλου οι βιταμίνες των φρούτων.

Η Lana Del Ray ορίζεται ως η εικόνα του εικονικού κόσμου που σχηματίζουμε μέσω της χειραγώγησης των mass media, της τυραννίας της ψυχής που είναι στο αίμα της (το ίδιο αίμα μ’ αυτό που ποτίζει την καρδιά) οι λοξοδρομήσεις, αλλά και της ανατομίας του σώματος- τα παντελόνια μας κρύβουν μια μηχανή του σεξ που δεν πολυσκοτίζεται για τη λογική. Κομπάρσος στο θέατρο αυτού του κοσμοειδώλου το αλκοόλ.

Μελαγχολία καύλαμηδενισμόςηδονήνιότη είναι τα keywords της επιτυχίας της.

Η Mary (& the Boy) αντιθέτως, είναι η εικόνα του φυσικού κόσμου που σχηματίζουμε με τη βοήθεια της εξοικείωσης μας με την τέχνη, την κουλτούρα αλλά και των μαθηματικά όπως αυτά αναδύονται καμιά φορά μέσα από τις αναθυμιάσεις μουσικών ρυθμών και μελωδιών, η Mary είναι μια εικόνα που σχηματίζουμε δίχως τη διαμεσολάβηση των media.

Κατά συνέπεια, είναι η απάντηση του πραγματικού έναντι του μύθου της αναπαράστασης. Ότι αναπαριστάται έχει ήδη νεκρωθεί, έχει μεταμορφωθεί σε αντικείμενο όπως καλή ώρα η Lana Del Ray στο Blue Jeans. Δηλαδή, βρίσκεται νομοτελειακά σε αντίθεση με το ότι ενεργεί σαν δρων υποκείμενο όπως, λόγου χάριν, η Mary ως καλλιτέχνης.

 Όσο για εμάς, κατοικούμε, υποτίθεται, στον κόσμο όπου ανήκει η Mary, διατηρώντας ωστόσο το δικαίωμα να επισκέπτομαστε, μεθυσμένοι από ουσίες ή από την αίσθηση του ανήκειν, τον κόσμο της Lana Del Ray όπου αναπαύονται οι συνειδήσεις μας κολυμπώντας, επιπλέοντας καλύτερα, μέσα σε μια θάλασσα βολικών ψευδαισθήσεων, ηδονικών παραισθήσεων.

Κοντολογίς, το μυστήριο της επιτυχίας του pop idol Lana Del Ray λύνεται αν πιστέψουμε πως 

 η Lana Del Ray είναι η Laura Palmer.




No comments:

Post a Comment