8.5.14

χειροτεχνικαί εργασίαι «Ο Ορφέας»
We are all artisans!

Αναφέρομαι σε όλους εμάς που φτιάνουμε με τα χεράκια μας ποστάκια σε μπλογκ, βάζουμε ή παίζουμε μουσικές στα μπαράκια, ανεβάζουμε βιντεάκια στο Vimeo και άλλα. Ανατέμνοντας τις ψυχές όλων εμάς των χειροτεχνών συμπεραίνουμε πρόχειρα τα εξής: κάποιοι έχουν αναλάβει να διασκεδάσουν με γλυκόλογα και αναδημοσιεύσεις, τραγούδια αλλωνών ή χαβαλέ σε High Definition όλους εκείνους που πρωτίστως θέλουν να χαλαρώσουν ενώ κάποιοι άλλοι σε ένα παράλληλο σύμπαν, εντός σχεδίου πόλεως ωστόσο, ακονίζουν το ταλέντο τους.

Το ταλέντο συνήθως χάνει σε πρώτο χρόνο τη μάχη ενάντια στην ανάγκη για διασκέδαση, ίσως γιατί το πρώτο δεν εμπίμπτει πάντοτε σε επίκαιρες κατηγοριοποιήσεις. Επιπλέον, το ταλέντο συχνά γίνεται αντικείμενο μαζικής ζήλιας. Με τη ζήλια τα πράγματα είναι απλά· αν σε ζηλεύει ένας έχει καλώς, η ζήλια του ενός σε κολακεύει, αν όμως σε ζηλεύουν πολλοί, τότε πραγματικά δε σε σώζει τίποτα. Σε δεύτερο χρόνο βέβαια, η κατάσταση καμιά φορά ανατρέπεται υπέρ του ταλαντούχου. 

Όπως και να ‘χει, διασκεδαστές και ταλαντούχοι εμφανίζονται στο ίδιο νόμισμα, μόνο σ’ αντίθετη πλευρά. Κορώνα ή γράμματα, εκείνος που κρατά το νόμισμα αποφασίζει, η απόφαση του πάντως, όποια κι αν είναι αυτή, δεν στερείται νοήματος.

Rustam QBicNo comments:

Post a Comment