29.4.09

Και τώρα ένα μουσικό διάλειμα ή, μήπως grand finale;


Όχι, φυσικά και δε βρήκα το παραμικρό νόημα στην διοργάνωση της σημερινής συναυλίας στα Προπύλαια. Εορταστικό κλείσιμο των διαδηλώσεων-συμβάντων-δρώμενων των τελευταίων δύο εβδομάδων βρωμάει η υπόθεση (από μόνη της μύρισε, δε τη βρώμισε κανένας ξένος δάκτυλος∙ αυτοί περιορίζονται να στρατολογούν στρατιές νέων με διδακτορικό στα σπασίματα μαγαζιών, οι λοστοί είναι μια δωρεά της ΕΛ.ΑΣ).

Το γλέντι που υπόσχεται μια εκδήλωση τέτοιου είδους δεν είναι κάτι κατακριτέο. Η χρονική στιγμή που συμβαίνει ωστόσο, δηλώνει ξεκάθαρα την αλήθεια: έφθασαν Χριστούγεννα, ήρθε η ώρα για ένα διάλειμα, να πούμε και τα χρόνια πολλά βρε αδερφέ (όσον αφορά το δώρο, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούμε∙ η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν έχει φθάσει ακόμα στην Ελλάς, φαντάσου τι έχει να γίνει όταν με το καλό μας κάνει μια επίσκεψη-‘Αρμένικη βίζιτα’, μιας και δε θα λέει να ξεκουμπιστεί, υποπτεύομαι).

Οι πανεπιστημιακοί έδωσαν ραντεβού για τις 9 Γενάρη∙ το ραντεβού είναι άλλο όμως: έχει δοθεί για τούτη ακριβώς τη στιγμή που μιλάμε στα κατελλειμένα πανεπιστήμια-σχολεία, και στον θαυμαστό κόσμο των blogs όπου η ουσιαστική κριτική και η αναμετάδοση πληροφοριών για ότι εξακολουθεί να συμβαίνει παγκοσμίως, συνεχίζει, χωρίς διακοπές αναψυχής (και χωρίς διαλείματα για διαφημίσεις).

Η πιθανολογούμενη συμμετοχή του Διονύσιου του Τσακνή στην συναυλία με τις θεραπευτικές - μυοχαλαρωτικές - new age σχεδόν θα λέγαμε, ιδιότητες, σε κάνει να αναρωτιέσαι: στο ενδεχόμενο επερχόμενης επανάστασης (ξέρετε τώρα, την διαδικασία αντικατάστασης ενός αφέντη με έναν άλλον... αφέντη) μάλλον πως θα τον τουφέκιζαν πρώτο-πρώτο, άρα ο γνωστός ‘αριστερός’ και από πάντα παρών τροβαδούρος της banalité Κνίτικης αποχαύνωσης, ‘γνωρίζει’ την αλήθεια: έχουμε να κάνουμε με την ‘επερχόμενη εξέγερση’, αυτή που δεν θα παρακολουθήσουμε στην τηλεόραση. Θα πραγματοποιηθεί εν αγνοία των πολλών μετά βασάνων των ολίγων:

- We few, we happy few, we band of brothers…


No comments:

Post a Comment