29.4.09

Kylie Minogue: Λάιβ στην Αθήνα (22/05/08)



Ήρθε λοιπόν η Kylie, έδωσε το -μεγάλων διαστάσεων- show της και όλα πήγαν κατ΄ευχήν, ή μάλλον, σχεδόν όλα. Η βραδιά ήταν ικανοποιητική, αλλά δυστυχώς, δεν απογειώθηκε ποτέ.

Ο κόσμος, αρκετά λιγότερος από τις προσδοκίες (το VIP πάντως ήταν φίσκα), ενώ το διάζωμα που χωρίζει τον κεντρικό χώρο μάλλον πως στέκεται εκεί για να σου χαλάει τη διάθεση: τα μεγάλα κενά που δημιουργούνται αν ο κόσμος δεν είναι πολύς (όπως και έγινε την Πέμπτη), ματαιώνουν την απαιτούμενη πυκνότητα μιας συναυλίας. Λίγο αυτό, λίγο το γεγονός ότι ήταν Μάιος και όχι Ιούλιος, και αρκετά το ότι η κατανάλωση ποτών ήταν η μικρότερη -ever- που έχει παρατηρηθεί σε συναυλία (οι μαρτυρίες ότι ζητούσαν cocktails με ευφάνταστα ονόματα σε μακρόστενα γυάλινα ποτήρια, ελέγχονται ως ανακριβείς), δε συνετέλεσαν στο να ανέβει η θερμοκρασία των -καλλίγραμων σωμάτων- των παρευρισκομένων.

Από μουσικής απόψεως... όλα καλά! Οι επιτυχίες ήταν όλες εκεί, τα απαραίτητα μουσικά περάσματα από κάθε είδος -popular- μουσικής έγιναν (από latin σε disco και από καθαρόαιμη ’80s pop στη πιο κλαμπάτη 00’s pop) μέχρι και το Copacabana -αχ και να ‘μασταν σε μια παραλία τώρα, τι τις θέλαμε τις Μαλακάσες- ακούσαμε. Τη παράσταση φυσικά, έκλεψαν τα "Love at First Sight", "Can’t Get You Out of My Head", "In Your Eyes", "The Locomotion"," I Should Be So Lucky"…

Η πλειάδα των χορευτών, εναρμονισμένοι με τις συχνές ενδυματολογικές αλλαγές της Kylie (κορυφαία αναμφισβήτητα, η αθλητική περιβολή του τύπου «παίζω σε ομάδα του αμερικάνικου football και κρατώ ένα pom-pon στο χέρι», όχι κράνος δε φορούσε), συμμετείχαν στη προσπάθεια σεξουαλικής διέγερσης του κοινού. Σ΄αυτό βοηθούσαν και οι προβολές στη μεγάλη οθόνη στο πίσω μέρος της σκηνής, που στόχευαν (σχεδόν) αποκλειστικά στη λίμπιντο του ομοφυλόφιλου κομματιού του συναυλιακού πληθυσμού: τα ναυτάκια των Pierre et Gilles , με την ασορτί εμφάνιση του χορευτικού crew, ήταν δίχως αμφιβολία το highlight.

Η πανδαισία χρωμάτων και σχημάτων που ξεχυνόταν από το videowall, έδινε τον απαραίτητο τόνο kitch γκλαμουριάς: το kitch, άλλωστε, είναι εγγύηση επιτυχημένου party∙ οι κακόγουστοι ικανοποιούνται δίχως περαιτέρω μπερδέματα, ενώ σ’ αυτούς με το κάπως πιο... εκλεπτυσμένο γούστο θα προκαλέσει έναν απενοχοποιημένο, καλοδεχούμενο τόνο ευθυμίας.

Το show, διήρκεσε κάτι παραπάνω από δύο ώρες.


Tips:
• O πισινός της Kylie δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτόν που επιδυκνύει στο ευφάνταστο videoclip του Spinning Around∙ είναι πιο γήινος, δηλαδή πιο «πλούσιος», πιο πληθωρικός ή με άλλα λόγια, απλά καλύτερος.

• Ίσως και να ήταν οι γόβες στιλέτο (σε αντιδιαστολή με το ανώμαλο έδαφος του TerraVibe) που χάλασαν, εν τέλει, το πάρτυ∙ ο γυναικείος πληθυσμός παρέμεινε ακινητοποιημένος στη θέση του, καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς.



foto: Stratos Bacalis



No comments:

Post a Comment